Afdrukken

VIOD JO15-2 prolongeert titel meisjestoernooi ’t Zand te Tilburg

Voor de vierde keer in successie trok Ron Grendel met zijn meidenteam in de vroege ochtend naar Tilburg om mee te doen aan het Meisjestoernooi van ’t Zand (17 en 18 juni).  SC ’t Zand is een club die al jaren veel voor het vrouwenvoetbal betekent. Mede daarom was dit meisjestoernooi ook een Side Event voor het Vrouwen EK .

IMG 1794

De meiden hadden al tijden uitgekeken naar dit toernooi: een gezellig toernooi, altijd perfect georganiseerd, op een fantastisch complex.  Bij dit toernooi zijn naast de wedstrijden ook altijd leuke activiteiten tussen de wedstrijden door georganiseerd, dit jaar penalty schieten en kratje van het latje schieten. Voor de wedstrijden waren ze ingedeeld in een poule met meisjesploegen die in de reguliere competitie allemaal in een jongenscompetitie spelen. Trainster Marissa was ook dit keer meegereisd voor de technische en mentale ondersteuning. En ook de trouwe supporters- en chauffeursschare ontbrak niet in Tilburg. Bij aankomst was de temperatuur inmiddels tot boven de 25 graden geklommen.

De eerste wedstrijd tegen SC ’t Gooi was gelijk de spannendste. Onze meiden waren nog wat in de roes van de reis want binnen een minuut kreeg VIOD de eerste goal om de oren.  En vervolgens bleek SC ’t Gooi een lastige tegenstander te zijn, die technisch verzorgd speelde. Het duurde tot halverwege de tweede helft toen Lisa Grendel knap bij haar tegenstander wegdraaide en hard kon inschieten. Deze goal bepaalde de eindstand op 1-1.

IMG 1797

De tweede wedstrijd werd met 1-0 (doelpunt Lisa Grendel) gewonnen en vervolgens werd met 2-0 van Eldenia (Lisa Grendel en Femke Dijkstra) gewonnen. De laatste wedstrijd volstond een overwinning op ’t Zand, maar in de eerste helft ging kans na kans verloren en in de rust stond het nog steeds 0-0. Gelukkig stond het vizier na rust scherper en nadat de eerste in de touwen was gewerkt (Lisa Grendel), wisten ook Silke van der Wal en Jildou Koning de bal tussen de palen te krijgen. 

Resultaat was na vier wedstrijden, één gelijk drie overwinningen en een doelsaldo van 7 voor 1 tegen dat de (nog grotere) wisselbeker weer mee naar Driezum kon worden genomen. Na een mooi toernooi onder zware omstandigheden (hoge temparaturen en goede tegenstanders) hebben de meiden van Viod volop inzet geleverd en een prachtige teamprestatie geleverd.

Geeske, Laudy, Moniek, Esther, Vera, Susan, Cheryl, Nicole, Jildou, Sam, Simone, Femke, Lisa en Silke en natuurlijk ook Ron en Marissa: een groot compliment!

Bij de prijsuitreiking bleek ook nog dat VIOD het penalty-schieten had gewonnen.  Na deze mooie afsluiting van het seizoen, waarbij Ron door meiden en ouders bedankt werd voor zijn inzet in de afgelopen jaren kon huiswaarts gekeerd worden om de prijzenkast van VIOD met een enorme wisselbeker te verrijken.

IMG 1801

IMG 1792

IMG 1793

IMG 1795

IMG 1796

IMG 1798

IMG 1799

IMG 1803

IMG 1804

IMG 1805

IMG 1800
Foto's: Sam Bosma
 

Sponsor

  • U.D. Gosma Behang- en Schildersbedrijf
  • Tom Meindertsma
  • Maritiem Cluster Friesland
  • Damstra Installatietechniek

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors