Afdrukken

Champions League avontuur beachsoccer team VIOD een geweldige ervaring

Het Portugeze Nazaré was vorige week het decor van de Champions League beachsoccer voor zowel de heren als vrouwen. VIOD Driezum was als Nederlands kampioen automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi. Aan het einde van een prachtige week kan de conclusie getrokken worden dat de verschillen niet heel erg groot zijn en dat VIOD op het nippertje de kwartfinales misliep.

DSC 4195

In de poulefase was de Poolse kampioen Posnan de eerste tegenstander. De taaie Polen wisten telkens een opgelopen achterstand te verkleinen, maar kwamen nooit op gelijke hoogte.  De Driezumers zouden uitlopen naar 5-2. Heel even leek het erop dat VIOD zich te vroeg rijk rekende. De Polen ging va banque spelen en verkleinde de achterstand tot één doelpunt. Het werd nog even billenknijpen nadat Posnan in de laatste minuut haar vijfde doelpunt liet aantekenen. Maar VIOD hield met veel bloed, zweet en trainen stand en boekte een historische overwinning

VIOD kwam net iets te kort tegen Beachkick Berlin. De runner-up van de vorige editie van de Champions League had het zwaar tegen de debutant uit Holland, maar won uiteindelijk met 6-5.

DSC 2721

De scheidsrechter betitelde de laatste poulewedstrijd tegen Grande Motte Pyramide uit Frankrijk als een ‘emotional game’. Een waarheid als een koe. Na anderhalf uur vechtvoetbal (langste wedstrijd van het toernooi), drie rode kaarten, verlenging en strafschoppen, stond VIOD met lege handen. VIOD was in alle drie perioden de bovenliggende partij, maar speelde een ongelukkig wedstrijd. Twee handsballen, door een opspringende bal, werden door het arbitrale duo gehonoreerd met vrije trappen die bij het beachsoccer gelijk te stellen zijn met strafschoppen. De wedstrijd eindigde in 4-4. Dus verlenging. Hierin bracht aanvoerster Aafke de Hoek VIOD voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding. Deze stand zou betekenen dat VIOD virtueel zich bij de beste acht van Europa mocht scharen. Maar door een doelpunt uit een vrije trap in de laatste minuut van de verlenging kwamen de Fransen toch nog op gelijke hoogte en vergaarden door het beter nemen van de strafschoppen één punt. Door dit resultaat was VIOD veroordeeld om te spelen om de plekken 9 t/m 16. 

DSC 4143

Hierin trof men in de eerste ronde het Russische WFC NEVA uit Sint Petersburg. VIOD zou door doelpunten van Arte Brueren, Aafke de Hoek en Joëlle de Bondt (2) met 4-3 winnen. Daarna verloor het team van coach Jouke Dantuma met 7-4 van het Italiaanse ASD Lady Terracin uit Rome. Het grootste verschil ten opzichte van de Kaaskoppen uit Nederland was de ongekende schotkracht van de tegenstander. De toeschouwers konden genieten van prachtige goals van Italiaanse makelaardij. Bij VIOD gingen vele schoten van afstand vaak net naast. Cruciaal in de wedstrijd was de penalty van ASD Lady Terracina bij de stand van 4-3. VIOD wist uiteindelijk de laatste wedstrijd om plek 11 met 6-2 te winnen van het Zweedse  Vetlana United. De blondines uit het hoge Noorden waren kansloos tegen een ontketend VIOD. Hoewel Lisette Luimstra in deze wedstrijd niet scoorde werd zij met zes doelpunten wel topscoorder van VIOD. Het toernooi werd met een gezamenlijke haka op passende fase afgesloten. 

DSC 4149

DSC 4157

DSC 4161

DSC 4163

DSC 4164

DSC 4169

DSC 4170

DSC 4171

DSC 4172

DSC 4174

DSC 4175

DSC 4178

DSC 4180

DSC 4185

DSC 4188

DSC 4192

DSC 4194

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors