Afdrukken

Studenten verrassen VIOD vrouwen

In de eerste ronde van het bekertoernooi trof VIOD in Groningen eersteklasser The Knicker Bockers (TKB). Dit werd voor het team van Freddy Bollegraaf de eerste echte krachtmeting van het seizoen. De Leekster oefenmeester keek na afloop van de wedstrijd met gemengde gevoelens hierop terug. Hij zag VIOD een prima eerste helft spelen. Echter van de tweede helft werd hij er niet vrolijker op. VIOD verloor met 2-1.

DSC 5634

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Asselt zette VIOD druk op de defensie van TKB en reeg de ene naar de andere kans aan elkaar. Het ontbeerde bij Femke Reitsma, Lisette Luimstra en Lisanne Kempe aan rust in het strafschopgebied. In de meeste gevallen werd er gehaast in plaats van gericht geschoten. 

VIOD oogde achterin kwetsbaar. Dit leidde ook tot twee kansen van TKB, waarbij keepster Joukje van der Meer twee doelpunten voorkwam. Rafaela Dijkstra grossierde in slechte passes, maar herstelde zich in de tweede helft wonderwel. Thirza Leistra had als rechtsbenige moeite op de linksachter positie. Linda Tamminga speelde opbouwend bijna foutloos, maar de frêle verdediger uit Hardegarijp had met name op het fysieke vlak problemen met de spitsen van TKB. 

DSC 5631

De sterkste linie deze middag was het middenveld met Lisette Luimstra, Lisanne Kempe en Elissa Halbesma. Laatstgenoemde speelde een ijzersterke wedstrijd. Enig minpuntje was het toch weer – in al haar ijver – het veroorzaken van een onnodige overtreding. Uit deze vrije trap zou TKB de kleedkamer met een 1-0 voorsprong opzoeken. De kleedkamer was trouwens de fraaie dug-out op het veld.

In de tweede helft viel er lange tijd bar weinig te genieten. Voorin wist alleen Femke Reitsma te overtuigen. VIOD kwam op gelijke hoogte toen Mariël Miedema een vrije trap van Lisanne Kempe, na mistasten van de keepster, met haar hoofd wist te verlengen in het lege doel. Maar de Driezumers konden niet lang genieten van deze gelijkmaker. Tien minuten later counterde TKB naar de overwinning. 

DSC 5629

DSC 5630

DSC 5632

DSC 5633

DSC 5635

DSC 5636

DSC 5637

DSC 5638

DSC 5639

DSC 5641

DSC 5642

DSC 5645

DSC 5647

DSC 5648

DSC 5649

DSC 5651

DSC 5653

DSC 5654
Foto's: Jouke Dantuma
 

Sponsor

  • U.D. Gosma Behang- en Schildersbedrijf
  • Damstra Installatietechniek
  • Tom Meindertsma
  • Dantuma Advies

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors