Wedstrijdverslagen

Afdrukken

VIOD VR2 en ONS BOSO Sneek VR1 strijden om een plek in de eerste klas

Toen na een zinderende wedstrijd de rook was opgetrokken, was de conclusie dat Berkum met lege handen stond en VIOD VR2 volkomen verdiend zich had geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Tegenstander is dan ONS BOSO Sneek VR1. 

IMG 20170521 WA0000

VIOD VR2 had de thuiswedstrijd tegen Berkum met 1-0 gewonnen. De marge was dus niet erg groot en de speelsters van Berkum geloofden zeker nog in een goed resultaat. De snelle linksvoor van Berkum gaf Frouke de Hoek handen vol werk en zij kon haar alleen met het nodige kunst en vliegwerk afstoppen. Het centrum van VIOD was echter in grootse vorm en wist de verdediging goed gesloten te houden. Toch kwamen er kansjes over en weer en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Uit één van de aanvallen wist een speelster van Berkum uit de kluts de 1-0 te scoren. Omdat VIOD thuis met 1-0 had gewonnen, was nu de virtuele stand weer gelijk.

IMG 20170521 WA0011

In de tweede helft nam VIOD het heft in handen en zette meer druk op de verdediging van Berkum. Het sterke punt van Regina de Groot is dat ze aan de bal heel sterk is. Na een slalom door de defensie van Berkum kon ze alleen via een overtreding worden afgestopt. Penalty dus, die door Alie Veenstra vlekkeloos werd benut: 1-1. Vlak daarna ging een voorzet van Elissa Halbesma met een beetje geluk rechtstreeks in het doel. VIOD zat weer op rozen want Berkum moest nu twee keer scoren om op gelijke hoogte te komen. Daarbij werden de nodige risico’s genomen. In de laatste linie speelde men één op één. Dit was voor coach Romke Wielstra aanleiding om turbo Hilde van der Meulen in te zetten. Hierdoor had Berkum weer problemen om VIOD niet verder uit te laten lopen. Dat lukte en het lukte zelfs, om met hetzelfde geluk dat Elissa Halbesma eerder had, de 2-2 te scoren. Het laatste kwartier was bloedstollend spannend en de euforie was groot toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot. De overwinning werd met een etentje in Buitenpost gevierd en de after-party bij coach Wielstra thuis.

VIOD speelt volgende zaterdag eerst thuis tegen ONS BOSO Sneek. Kom deze meiden aanmoedigen! Het zou een unieke prestatie zijn. Nog nooit speelde een reserveteam van VIOD op zo’n hoog niveau.

IMG 20170521 WA0003

IMG 20170521 WA0006

IMG 20170521 WA0007

IMG 20170521 WA0009

IMG 20170521 WA0012

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors