Wedstrijdverslagen

Afdrukken

VIOD VR2 schrijft met promotie naar eerste klas geschiedenis

Ruim een jaar geleden vierde VIOD VR2 groots het kampioenschap in de tweede klas. Afgelopen zaterdag wist de equipe van coach Romke Wielstra door te stomen naar de eerste klas. VIOD versloeg in de nacompetitie Winsum VR1 op sportpark Baensein in Kollum met 3-1. Nog nooit een speelde een reserveteam in Fryslân op een dergelijk hoog niveau.

IMG 2629

Misschien doet de uitslag iets anders vermoeden maar de wedstrijd werd een kraker van jewelste. De Winsumers speelden de Driezumers de eerste twintig minuten van de grasmat. De Groningers waren via Alieke Tuin en Chantal Streppel levensgevaarlijk over beide flanken. Meerdere grote kansen hielp Winsum om zeep. VIOD stond met de rug tegen de muur. Alieke Tuin kon niet met een kampioenschap afscheid nemen van haar team. Zij gaat het komende seizoen voor sc. Heerenveen voetballen.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat VIOD zich herpakte door goed de wedstrijd te lezen. De ommekeer was het doelpunt van Froukje Schaafsma. Lianne Westra bemoeide zich met een vrije trap door deze verwoestend hard richting het doel van Willissa Scholtens te vuren. De goalie liet de bal los en voor Schaafsma was het daarna een appeltje eitje. Met dit doelpunt viel er een enorm druk van de schouders van de VIOD speelsters. De zenuwen werden over boord gegooid en het wedstrijdbeeld kantelde. Via een goed lopende aanval kwam de bal op rechts bij Regina de Groot, die met een sublieme passeerbeweging haar directe tegenstander in de luren legde. De in topvorm verkerende De Groot gaf daarna de bal op een presenteerblad voor Baukje de Vries, die vervolgens hard en zuiver de 2-0 noteerde.

IMG 2428

Na de theepauze bleef de te verwachte stormloop op de veste van VIOD keepster Joukje van der Meer uit. VIOD leek de wedstrijd in de ‘bûse’ te hebben. Maar onnodig balverlies op het middenveld stelde Winsum in staat om de aansluitingstreffer te scoren. Deze vreugde was echter van korte duur. VIOD hield het hoofd koel en nadat Baukje de Vries voor de tweede keer Willisa Scholtens kansloos liet, kon de Driezumer aanhang beginnen met het bouwen van een feestje. Na het eindsignaal vielen er tranen van verdriet bij de meiden van Winsum en van vreugde bij de VIOD-speelsters. 

VIOD VR2 dat het in deze wedstrijd moest stellen zonder de routiniers Hilde van der Meulen (dorpsfeest), Nynke Hooghiemstra (gebroken pols) en Elissa Halbesma (vakantie) sloot een lang seizoen af met een rondrit door Noordoost Fryslân. Het bleef daarna nog lang onrustig in Driezum en Wâlterswâld.

Voor alle foto's van de wedstrijd klik hier.

IMG 2472

IMG 2496

IMG 2497

IMG 2516

IMG 2559

IMG 2576

IMG 2611

IMG 2623

SponsorKliks, sponsor v.v. VIOD gratis!

WEBSHOP

wedstrijdbalsponsors